Mijn geboortejaar is 1959. De periode dat ik druk was met familie, gezin en werk liggen gedeeltelijk achter mij. Mijn kinderen heb ik alles gegeven wat ik te bieden had. Heb mijn werk gecombineerd met de opvoeding en verzorging van mijn beide zonen. Als ik zeg dat ik mij daarmee druk heb bezig gehouden is dat nog een understatement. Ik was zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag allereerst moeder, maar daarnaast ook echtgenoot en eigenaar van een dierenspeciaalzaak. En dit alles deed ik niet alleen met veel enthousiasme, maar ook met veel liefde.

Toch was het mijn lichaam die mijn grenzen ging bepalen. Letterlijk ‘ho stop’ zei. Ik zag het niet aankomen en mocht ervaren hoe mijn lichaam blokkeerde waardoor ik van het ene moment op het andere letterlijk geen stap meer kon verzetten met mijn linkerbeen. Ik werd niet alleen gedwongen te kijken naar mijn lichaam, maar ook naar mijn leven. Ik begon te lezen en werd hierdoor meegetrokken in een artikel in een lokaal blad dat de titel had “Reiki goed om tot rust te komen………….

Een operatie was mij door de artsen in het vooruitzicht gesteld. Dat was geen wens van mij, maar een noodzakelijk kwaad. Omdat ik mij met de rug tegen de muur voelde staan, stond ik open voor alternatieven. Zeker als ik daarmee medisch ingrijpen kon voorkomen. In een korte periode heb ik enkele Reiki behandelingen mogen ervaren. Deze kennismaking bracht mij niet alleen lichamelijk herstel het bracht mij ook inzichten. In mijzelf en in mijn leven zoals ik dat tot nu toe geleefd had.

Reiki, levensenergie vanuit een holistische grondslag, nodigde mij uit om weer terug te gaan naar mijn essentie. Zo vaak als dat nodig was, en zodra ik daar ben aangekomen voel ik mij krachtig, zelfbewust, liefdevol en onafhankelijk. Dan raak ik uit de weerstand en in mijn eigen stroom. Dat gevoel gaf mij veel positieve energie en daarmee innerlijke groei. Reiki is een krachtig instrument voor balans in je hele “zijn”. En het mooie is, alles om dit te kunnen realiseren zit in je zelf. Ik leer alleen maar hoe je dat er uit kunt halen.

Reiki heeft een grote veranderingen in mijn leven in gang gezet. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me onder heel veel omstandigheden goed kan voelen. Ik raak niet meer onnodig overweldigd, gekwetst, onzeker of gestrest. En als het voorkomt dat een gebeurtenis mij toch intens raakt dan reikt Reiki mij de technieken aan om energetisch terug in balans te komen.

Reiki kent diverse graden in het beheersen van wat levensenergie is en hoe dit kan worden ingezet. Als Reiki master heb ik de hoogste graad behaald en ben daarmee bevoegd tot het geven van Reiki 1e, 2e, en 3e-graads cursussen. Kennismaken met Reiki behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.  Een holistische Reiki behandeling van 1 ½  uur kost € 55,00. Op de website www.reikimastermarion.nl vind je meer en uitgebreidere informatie over de wereld van Reiki en wat ik daarin te bieden heb.